Permanente make-up

Wenkbrauwen sieren het gezicht en eyeliners versterken de oogopslag. Pmu laat je weer stralen! Ik werk met de pigmenten van Swiss Color, een kwalitatief hoogstaand zwitsers merk vrij van ijzeroxides.
Permanente make-up is de manier om je wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect opgemaakt te hebben. Wanneer u bijvoorbeeld elke dag uw wenkbrauwen moet bijtekenen, omdat deze niet helemaal naar uw wens is, kunnen deze door middel van permanente make-up geoptimaliseerd worden. Ook een permanente eyeliner kan een uitkomst zijn, een strak lijntje die voortaan altijd op zijn plek blijft zitten!

Wat is permanente make-up?

Bij het plaatsen van permanente make-up worden er pigmenten in de huid aangebracht voor een periode van 3 tot 5 jaar. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst is de pigmentatie niet permanent zoals bijvoorbeeld bij een tatoeage. 

Bij permanente make-up werken we met een naald module die machinaal het pigment in de huid plaatst. Er komen dus geen mesjes aan te pas zoals bij microblading. 

Permanente Make-up; Weet wat er in uw huid gaat!

Het is erg belangrijk bij het zetten van permanente make-up om voor de juiste pigmenten te kiezen. U heeft het vast wel eens gezien, permanente make-up op de wenkbrauwen die helemaal rood, grijs of zelfs blauw zijn uitgeslagen. Er zijn meerdere factoren die hierin een rol spelen maar de belangrijkste is dat er gebruik is gemaakt van pigmenten waar ijzeroxide in zit.

Pigmenten met ijzeroxides geven in eerste instantie een hele mooie, warme tint op bijvoorbeeld de wenkbrauw maar vaak binnen een jaar vervaagt deze kleur zeer snel en wat overblijft is een rode, grijze of blauwe gloed in de huid. Zonde en niet nodig! Ik ga met mijn salon uitsluitend voor kwaliteit en wil dan ook kwalitatief goed werk leveren aan mijn klanten. Mijn keuze is daarom gevallen op Swiss Color, een Zwitsers merk. De pigmenten van Swiss Color zijn compleet synthetisch organische pigmenten met de hoogste zuiverheid en vrij van ijzeroxides.

De behandeling

Om het beste resultaat te realiseren worden alle pigmentaties in twee of drie behandelingen uitgevoerd, afhankelijk van de gekozen behandeling en huidtype. Let wel op dat permanente make-up nooit in 1 behandeling staat, bij deze vorm van pigmenteren bouw je laagje voor laagje op en zijn er altijd meerdere behandelingen nodig!


Voordat er wordt gestart met een permanent make-up behandeling ontvang ik u graag eerst in de salon voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we het te behandelen gebied en bespreken we de mogelijkheden.

De behandeling bestaat altijd uit 2 behandelingen, waarbij de 2e behandeling als touch-up plaats vind, 6 weken na de 1e behandeling. Een 3e behandeling is altijd optioneel extra bij te boeken. 

Kennismakingsgesprek (20 minuten)

Voor we een traject pigmenteren ingaan is een kennismakingsgesprek altijd noodzakelijk. Tijdens deze intake bespreken we niet alleen de wensen en doelen maar ook om erachter te komen of de klant medicijnen gebruikt en of er andere contra-indicaties zijn. Hier bekijk ik het te pigmenteren gebied en geef ik advies over de behandeling. Hierna kunt u persoonlijk bij mij een afspraak inplannen voor de verdere behandeling

 

1e behandeling: intake en pigmenteren (+/- 2 uur)

We starten de behandeling altijd met het gebied voortekenen zodat u de vorm kunt bekijken.

Wanneer de klant volledig tevreden is, gaat de pigmentatie van start met behulp van een zeer fijne naaldmodule. Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijk resultaat. De kleur neemt na de behandeling met ongeveer 40% af in het helingsproces.

2e behandeling: nabehandeling (+/- 1 uur)

Omdat pmu laagje voor laagje moet worden opgebouwd zal deze nooit in 1 behandeling staan. Een nabehandeling zit altijd bij een pigmentatie in en zal binnen 6 tot 10 weken moeten plaats vinden in de salon.
 

3e behandeling: indien gewenst

Indien gewenst kan er door de klant worden gekozen voor een 3e behandeling. Dit is een extra optie om bijvoorbeeld het pigment donkerder te maken. 

Wanneer kan er geen pmu worden gezet?

 • Bij zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding (+/- 6 mnd tot na de zwangerschap)
 • Diabetes type 1 (bij type 2 schriftelijke verklaring arts)
 • Glaucoom hoge oogdruk
 • Eczeem in het behandelgebied
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Hemofilie A/B bloederziekte
 • HIV
 • Littekenweefsel
 • Melanomen huidkanker
 • Roaccutane of vitamine a medicatie

De technieken

Hairstrokes wenkbrauwen

De hairstroke geeft het effect van een fijne, natuurlijke wenkbrauwhaar. Met deze techniek is het ideaal om gaatjes in de wenkbrauwen op te vullen en de wenkbrauw te perfectioneren. Zelfs wanneer er geen eigen wenkbrauwhaar meer aanwezig is, is het mogelijk een geheel nieuwe wenkbrauw te maken door middel van deze methode.

Poedertechniek wenkbrauwen

De poeder techniek houdt in dat door middel van ‘poederen’ de wenkbrauwen worden ingekleurd. Met de poeder techniek creëren we een poederachtige wenkbrauw welke je kan vergelijken met een aangebrachte wenkbrauwpoeder of potlood waardoor een natuurlijk zachte wenkbrauw ontstaat na genezing.

Infralash Eyeliner

Een mooie eyeliner laat uw ogen direct spreken. Een fijn lijntje boven en/of onder geven uw ogen al een stralende blik, zonder dat dit opvalt. In zet hierbij een infralash eyeliner. Dit is een andere techniek dan de gewone eyeliner. Bij deze infralash techniek plaatsen we een lijn tussen de wimperhaartjes en net erboven. Er zal een mooie, volle en zwarte lijn worden gecreerd tussen de wimperhaartjes in.
Bij een infralash eyeliner zul je niet een dikke eyeliner op het bewegende ooglid zien, maar als de ogen geopend zijn zie je wel een lijntje tussen de haren inliggen.
Ik vergelijk een infralash vaak met 'als je de ogen schoonmaakt van mascara blijft er wel eens een zwart waasje rondom de wimpers. Dit waasje geeft een mooie volle oogopslag'. 

Let op. Een dikke eyeliner is niet mogelijk. In de salon plaats ik alleen infralash (zowel boven als onder.

Infralash boven of onder

 • Nieuwe set incl. 1 nabehandeling
  € 195,00
 • Extra behandeling binnen 10 weken
  € 50,00
 • Opfrisbehandeling binnen 1 jaar
  € 100,00
 • Opfrisbehandeling binnen 2 jaar
  € 125,00

Infralash boven en onder

 • Nieuwe set incl. 1 nabehandeling
  € 295,00
 • Extra behandeling binnen 10 weken
  € 50,00
 • Opfrisbehandeling binnen 1 jaar
  € 150,00
 • Opfrisbehandeling binnen 2 jaar
  € 175,00

Resultaten & Advies

Volg mij op social media voor alle resultaten van mijn werk op permanente make-up gebied. Ik plaats hier wekelijks de resultaten van mijn werk. 
Ik zal altijd adviseren, of u nou permanente make-up bij mij laat plaatsen of elders, om foto's te bekijken van geplaatst en geheeld werk. Door foto's te bekijken kunt u zien of u de werkwijze mooi vind, iedere pmu specialist heeft namelijk een bepaalde 'handtekening' in zijn werk. 
Tevens is het belangrijk om ook te kijken naar geheelde resultaten. Al het geplaatste werk ziet er strak uit, maar hoe ziet het pigment er in de huid uit over 1,5 jaar? 

Mijn advies: verdiep je in de specialist voordat je zomaar ergens pmu laat zetten!