Diode Laser Behandeling

Behandelen van pigment, vaatafwijkingen of wratjes?

Heb je last van storende zichtbare gesprongen adertjes of van pigmentvlekken in je gezicht en wil je er graag vanaf? Of bijvoorbeeld (steel)wratjes?  Bij Schoonheidssalon Leonie werk ik voor het behandelen van pigment en vaatafwijkingen met de ELVii Diode Laser. Hij behoort tot de nieuwste generatie Diode Lasers en werkt op 532nm golflengte. Deze laser is zeer krachtig en effectief in het behandelen van rode vaatjes, rosacea, couperose en pigment. Ook steelwratjes kunnen eenvoudig worden weggehaald.

Elvii Diode Laser 532nm

De ELVii532 VP Laser is een laserbehandeling die ingezet kan worden voor vasculaire en pigment aandoeningen. De laser produceert een zeer sterke, korte lichtpuls met een golflengte van 532nm. De lichtpuls wordt geabsorbeerd in hemoglobine (bloed) en melanine (pigment).
 

Wat kunnen we behandelen met de ELVii laser?
Met de ELVii laser kunnen we de volgende huidproblemen behandelen:

  • Ouderdomsvlekken/-wratten
  • PIH (pigmentvlekjes na bijv. acne)
  • Pigmentvlekken (oppervlakkig)
  • Couperose / Rode gesprongen vaatjes / Rosacea
  • Spider neavus (rood huidvaatje met uitlopers)
  • Steelwratjes
  • Xanthelasma
  • Syringomen
  • Talgklierhyperplasie
  • Cherry angiomen

Is het pijnlijk? 

De ELVii Diode Laser is een comfortabele laser voor jou als klant. Er wordt gewerkt met een puntje van slechts 1 millimeter waardoor hij heel precies kan behandelen. Doorgaans voelt het aan als kleine, warme speldenprikjes. Maar voor iedereen is de behandeling goed te doen. 

 

Resultaat 

In de meeste gevallen is er al na één behandeling resultaat zichtbaar. Pigment is verminderd en de rode bloedvaatjes zijn minder opvallend. Steelwratjes zijn vaak na één behandeling verdwenen. De hersteltijd is sneller ten opzichte van alter­natieve behandel­methoden zoals coagulatie. Hierdoor is het risico op littekens ook kleiner. Het resultaat van de behandeling kan pas beoordeeld worden na 4 weken. 
Bij couperose is het zo dat hoe sneller deze behandeld wordt, hoe sneller er resultaat geboekt kan worden. Heb jij dus last van beginnende couperose? Wacht dan niet te lang om verspreiding te voorkomen. 
Afhankelijk van de omvang van de te behan­delen plek zijn er twee tot vijf behande­lingen nodig voor een optimaal resultaat. Uiteraard verschilt dit per persoon en per situatie. De interval tussen de behande­lingen is 4 weken.

De behandeling

Er wordt eerst een intake afgenomen, we zullen de huid bekijken en de behandeling doorspreken.

Tijdens de behandeling voor vasculaire huidaandoeningen wordt afhankelijk van de indicatie de instelling bepaald.  Voordat de behandeling begint worden de ogen afgedekt met een brilletje. Tijdens de behandeling worden er pulsen gezet op het te behandelde gebied. Deze pulsen zorgen voor energie die in de rode kleur van het bloed omgezet worden naar warmte. Door de warmte worden de eiwitstructuren in de vaatwandjes beschadigd, waardoor de vaatjes samentrekken en het lichaam de verschrompelde vaatjes netjes opruimt. Dit opruimen kan tot 2/3 weken duren. Na de behandeling is de huid rood en wat gezwollen. Liever geen intensieve activiteiten 48uur na de behandeling ondergaan waarbij druk op de vaatwanden kan komen.

Tijdens de behandeling voor pigmentaandoeningen wordt afhankelijk van de indicatie de instelling bepaald. Voordat de behandeling begint worden de ogen afgedekt met een brilletje. Tijdens de behandeling worden er pulsen gezet op het te behandelde gebied. De pulsen geven energie af aan de gepigmenteerde cellen, die hierdoor worden opgewarmd. Door de verwarming van de pigmentcellen treedt er schade op en sterven de pigmentcellen af. De plekjes zullen eerst donkerder kleuren, waarna ze geleidelijk met de normale exfoliatie van de huid afschilferen, dit zal tussen de 7-10 dagen duren. De omliggende huid blijft intact. Na de behandeling is het pigment extra donker. De huid mag eventueel gekoeld worden wanneer daar behoefte aan is. Het resultaat is pas te beoordelen 4 tot 6 weken na de behandeling.

Beide behandelingen worden door de meeste mensen goed verdragen. Wanneer er een laserpuls gezet wordt voelt het aan als warme prikjes of als elastiekjes die tegen de huid geschoten worden. Een behandeling duurt afhankelijk van het te behandelen gebied zo’n 5 tot 30 minuten.

Wanneer mag de behandeling niet worden uitgevoerd?

Bij de volgende contra-indicaties mag de behandeling niet worden uitgevoerd:


Zon gebruinde huid (wacht tenminste 4 weken); medicatie die de huid verdunt of zorgt voor lichtgevoeligheid; zwangerschap; actieve ontstekingen op het gebied zoals acne; herpes simplex; auto immuum ziekte; vertraagde wondgenezing; vitiligo; actieve huidkanker.

Laser behandeling klein

Behandeling van: steelwratje of andere kleine oneffenheid

60,00

Laser behandeling normaal

Behandeling van: steelwratjes, spider naevi, couperose wangen klein gebied (enkele vaatjes op de wangen), vaatjes op de neus of kin, pigmentvlekken, ouderdomswratten, xanthelasma, talgklierhyperplasie of syringomen. De behandeltijd van deze behandeling is ongeveer 15 minuten, als ik langer bezig ben kom je in 'laser behandeling groot'. 

75,00

Laser behandeling groot

Behandeling van: couperose wangen groot oppervlak (gehele gebied) of u kiest voor deze behandeling bij het combineren van 2 indicaties zoals bijvoorbeeld vaatjes & pigmentvlekjes. De behandeltijd van deze behandeling is ongeveer 25 minuten, als ik langer bezig ben kom je in 'laser behandeling extra groot'. 

99,00

Laser behandeling extra groot

Gehele gezicht, nek / decollete bij langs lopen met de laser voor alles wat mogelijk is. De totale behandeltijd is maximaal 45 minuten.

125,00

Deze foto's hierboven zijn eigendom van Schoonheidssalon Leonie in Oldemarkt. Deze resultaten zijn behaald met slechts 1 behandeling. 

Diode Laser Behandeling
In Oldemarkt, Paasloo, Ossenzijl, Spanga, De Blesse, Willemsoord, Steenwijkerwold, Steenwijk en Wolvega