Permanente Make-Up

Permanente make-up is de manier om je wenkbrauwen of eyeliner altijd perfect opgemaakt te hebben. Wanneer u bijvoorbeeld elke dag uw wenkbrauwen moet bijtekenen, omdat deze niet helemaal naar uw wens is, kunnen deze door middel van permanente make-up geoptimaliseerd worden. Ook een permanente eyeliner kan een uitkomst zijn, een strak lijntje die voortaan altijd op zijn plek blijft zitten!

Wat is permanente make-up?
Bij het plaatsen van permanente make-up worden er pigmenten in de huid aangebracht voor een periode van 1 tot 3 jaar. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst is de pigmentatie niet permanent zoals bijvoorbeeld bij een tatoeage.

Permanente Make-up; Weet wat er in uw huid gaat!
Het is erg belangrijk bij het zetten van permanente make-up om voor de juiste pigmenten te kiezen. U heeft het vast wel eens gezien, permanente make-up op de wenkbrauwen die helemaal rood, grijs of zelfs blauw zijn uitgeslagen. Er zijn meerdere factoren die hierin een rol spelen maar de belangrijkste is dat er gebruik is gemaakt van pigmenten waar ijzeroxide in zit.

Pigmenten met ijzeroxides geven in eerste instantie een hele mooie, warme tint op bijvoorbeeld de wenkbrauw maar vaak binnen een jaar vervaagt deze kleur zeer snel en wat overblijft is een rode, grijze of blauwe gloed in de huid. Zonde en niet nodig!

Ik ga met mijn salon uitsluitend voor kwaliteit en wil dan ook kwalitatief goed werk leveren aan mijn klanten. Mijn keuze is daarom gevallen op Swiss Color, een Zwitsers merk. De pigmenten van Swiss Color zijn compleet synthetisch organische pigmenten met de hoogste zuiverheid en vrij van ijzeroxides.


Permanente Make-up; De Behandeling

Om het beste resultaat te realiseren worden alle pigmentaties in twee of drie behandelingen uitgevoerd, afhankelijk van de gekozen behandeling en huidtype. Let wel op dat permanente make-up nooit in 1 behandeling staat, bij deze vorm van pigmenteren bouw je laagje voor laagje op en zijn er altijd meerdere behandelingen nodig!

Kennismakingsgesprek (20 minuten)
Voor we een traject pigmenteren ingaan is een kennismakingsgesprek altijd noodzakelijk. Hier bekijk ik het te pigmenteren gebied en geef ik advies over de behandeling. Hierna kunt u persoonlijk bij mij een afspraak inplannen voor de verdere behandeling

1e behandeling: intake en pigmenteren (+/- 3uur)
We starten de behandeling altijd met een intake. Tijdens deze intake bespreken we niet alleen de wensen en doelen maar ook om erachter te komen of de klant medicijnen gebruikt en of er andere contra-indicaties zijn. Indien alles is doorgenomen stellen we een plan op en wordt het te pigmenteren gebied voorgetekend zodat u de vorm kunt bekijken.

Wanneer de klant volledig tevreden is, gaat de pigmentatie van start met behulp van een zeer fijne naaldmodule. Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 a 4 tinten donkerder dan het uiteindelijk resultaat. De kleur neemt na de behandeling met ongeveer 40% af in het helingsproces.

2e behandeling: nabehandeling
Omdat pmu laagje voor laagje moet worden opgebouwd zal deze nooit in 1 behandeling staan. Een nabehandeling zit altijd bij een pigmentatie in en zal binnen 6 tot 10 weken moeten plaats vinden.

3e behandeling: controle
In deze behandeling controleren wij hoe de pigmentatie heeft gepakt, of de vorm helemaal correct is en worden er na foto’s gemaakt van het geheelde werk.

Wanneer kan er geen pmu worden gezet?

 • Bij zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding
 • Diabetes type 1 (bij type 2 schriftelijke verklaring arts)
 • Glaucoom hoge oogdruk
 • Eczeem in het behandelgebied
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Hemofilie A/B bloederziekte
 • HIV
 • Visschubbenhuid
 • Littekenweefsel
 • Melanomen huidkanker
 • Lupus
 • Roaccutane

Permanente Make-up; De technieken

Hairstrokes wenkbrauwen
De hairstroke geeft het effect van een fijne, natuurlijke wenkbrauwhaar. Met deze techniek is het ideaal om gaatjes in de wenkbrauwen op te vullen en de wenkbrauw te perfectioneren. Zelfs wanneer er geen eigen wenkbrauwhaar meer aanwezig is, is het mogelijk een geheel nieuwe wenkbrauw te maken door middel van deze methode.

Poedertechniek wenkbrauwen
De poeder techniek houdt in dat door middel van ‘poederen’ de wenkbrauwen worden ingekleurd. Met de poeder techniek creëren we een poederachtige wenkbrauw welke je kan vergelijken met een aangebrachte wenkbrauwpoeder of potlood waardoor een natuurlijk zachte wenkbrauw ontstaat na genezing.

Eyeliner
Een mooie eyeliner laat uw ogen direct spreken. Een fijn lijntje boven en/of onder geven uw ogen al een stralende blik, zonder dat dit opvalt. U kunt hier kiezen uit een smalle of volle eyeliner of bijvoorbeeld voor een infralash eyeliner; bij deze techniek worden er ‘’stipjes’’ gezet tussen de eigen wimperhaartjes waardoor je direct een vollere oogopslag krijgt.


Permanente Make-up; Tarieven

Voordat er wordt gestart met een permanent make-up behandeling ontvang ik u graag eerst in de salon voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we het te behandelen gebied en bespreken we de mogelijkheden.

  Nieuw*Opfrissen**Bijwerken***
Hairstrokes wenkbrauwen€350€150v.a. €175
Poeder
wenkbrauwen
€350€150v.a. €175
Eyeliner boven
of onder
€195€100v.a. €125
Eyeliner boven
en onder
€295€150v.a. €175

* Nieuw: Bij een nieuwe PMU zitten 3 behandelingen inbegrepen:

 • 1e behandeling: intake en pigmenteren (+/- 3uur)
 • 2e behandeling: nabehandeling
 • 3e behandeling: controle

** Opfrissen: Een opfrisbehandeling kan alleen binnen 1,5 jaar en de permanente make-up moet gezet zijn door Leonie Schoonheidssalon

*** Bijwerken:  Jouw PMU elders geplaats? Voor het bijwerken van een elders geplaatste PMU is een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek altijd noodzakelijk

Belangrijke Info:
Een kennismakingsgesprek is altijd noodzakelijk voordat u een verdere afspraak kunt inplannen

De nabehandeling dient binnen 6 tot 10 weken te worden uitgevoerd, hierna vervalt uw recht op een nabehandeling en worden er kosten in rekening gebracht

Indien u zonder geldige reden binnen 24 uur voor de behandeling annuleert wordt er 50% van de behandeling in rekening gebracht